Sinds enkele weken is er een leesplan in YouVersion, geschreven door en voor chauffeurs, ook te vinden via Truckplus – Chauffeurs Evangelisatieteam Holland

Dag 4 Zonlicht  https://youtu.be/wdKEx1HIR0s

De mooiste ritten zijn naar mijn mening overdag, een strak blauwe lucht, een zon welke hoog aan de hemel staat, temperatuur zo rond de 20 á 25 graden, een klein zuchtje wind. Waar je ook kijkt, iedereen is vrolijk. Ach, je weet wat ik bedoel, dat je in Italië, in een pittoresk dorpje voor een restaurant zit, uitkijkend over de blauwe Middellandse Zee met een glas rode wijn in je hand en droom zo nog maar even door. Ik bedoel, het is altijd beter dan een koude regenachtige winderige dag en slecht zicht door je voorruit en dat je truck heen en weer wordt geslingerd door de stormachtige wind.

    

Maar die zon heeft ook een schaduwzijde, namelijk, de zon kan enorm hinderlijk zijn in het voor- & najaar bij het opkomen en het ondergaan. Of de weerkaatsing van het zonlicht in objecten naast de snelweg. De zon kan je ook behoorlijk verwarmen, vooral achter het raam. En het zonlicht laat ook goed zien hoe vies je ramen zijn of dashboard is. Eigenlijk is de zon een geweldig scheppingswonder; de zon staat 150 miljoen km van de aarde; de aarde past wel 1,3 miljoen keer in de zon; het midden van de zon kan wel 15 miljoen graden heet zijn zeggen ze bij de sterrenwacht in Utrecht en in Lattrop (Nederland) en zonder de zon was er geen leven mogelijk. Maar wist je wel dat er licht was zonder dat er een zon was? Lees maar eens in Genesis 1:3. Pas op de vierde dag lees je dat God de zon aan de hemel zette, lees Genesis 1:16. lees verder... De Voorruit (bible.com)