Er is mij, Alie Hendriksen, gevraagd om een stukje voor de nieuwsbrief te schrijven. Dit in verband met het verzenden van evangelisatie materiaal en verschillende gadgets die interessant zijn voor chauffeurs.

In verband met de gezondheidsklachten van Martien heeft de voorzitter van de Stichting, Ds. Frans Borsje, mij gevraagd, in de zomer van 2020, om de verzending over te nemen van o.a. de traktaten die in 28 talen zijn gedrukt.

Op het moment dat hij belde met deze vraag liep ik met mijn dochter en kleindochters in een kringloopwinkel te Hoogezand. Hij vroeg mij of het gelegen kwam dat hij belde. Ik zei dat het prima was en dat ik aan het snuffelen was in een tweedehands winkel. Hij vroeg me of ik al een mooie stellingkast o.i.d. zag staan want dat had met zijn vraag te maken. En die vraag was of ik het verzendwerk en de opslag van het materiaal voor de Stichting wilde verzorgen. Eigenlijk had ik meteen zoiets van JA. Maar ik zei hem dat ik het nog even wilde overleggen met mijn man Jan. Die was er ook gelijk voor om dit op ons te nemen. Ik ben iemand die graag op de achtergrond mijn ding doet en zo heb ik de kans om een schakel in het geheel te zijn van de verspreiding van het Evangelie.

Zo gezegd, zo gedaan. Martien en Nita kwamen in het najaar alle spullen brengen met hun camper. Daar hoorde ook een laptop bij waar alles opstond omtrent de verzending wat gebeurd via MyParcel. Eigenlijk vond ik het wel meevallen qua materiaal maar in diezelfde week zou er nog een partij van 22 dozen worden gebracht door DHL. Sven, de zoon van Martien heeft mij in het begin veel bijgestaan wat er allemaal bij komt kijken met de bestellingen en zendingen. Ook waren er van verschillende traktaten nieuwe ontwerpen naar de drukker gestuurd die op goedkeuring wachtten van Sven. Halverwege december was dit nog niet gebeurd zodat ik het spul nog niet helemaal compleet had. Ik appte Sven hierover en hij zei; goed dat je het zegt, dat moet ik nog doen. Hij heeft dat keurig gedaan en een paar dagen daarna overleed hij plotseling…

Inmiddels hadden wij een klein kamertje gereed gemaakt voor alle spullen. Van elke taal een doos traktaten, daarnaast dozen met truckerbijbels, vaantjes, nummerplaten enz. Vooral rond de feestdagen wordt er veel besteld. Het werk kent pieken en dalen wat betreft de drukte. Ik heb bewondering voor Martien en Nita die deze aanvragen cq

Bestellingen na hun thuiskomst van een evangelisatie-reis moesten verwerken. Vooral het tellen, bundelen, verpakken en verzendklaar maken kost best wat tijd. Daarna print ik een adreslabel uit en breng het naar een Post.nl punt. Daar krijg ik een verzendbewijs en kan het pakketje volgen. Laatst zei iemand niks ontvangen te hebben maar volgens de track en trace was het wel bezorgd. Het bleek onopvallend naast de voordeur te zijn gezet.

Er zijn vaste afnemers die regelmatig bestellen maar ook wel eens een ‘losse’ tussendoor. Laatst bestelde iemand een nummerplaat met Joh. 3:16 voor op zijn fietskar, heel leuk. Als de traktaten beginnen op te raken bestel ik weer nieuwe. Ik laat ze in de doos zitten en schrijf op de buitenkant om welk land het gaat. Is de doos leeg dan gebruik ik hem voor het verzenden van een bestelling.

Ik zou zeggen, neem eens een kijkje in de winkel Producten – Truckplus van Truckplus!

Groetjes, Alie