Uit het leven gegrepen…

Vader, wie is die meneer die dood is?
Ik weet het niet, zoon. Ik weet alleen dat hij een vrachtwagenchauffeur was.

De jonge man nadert een persoon met een wit shirt en een zeer elegante broek, hij was de baas van die bestuurder, de jongen pakt zijn hand en vraagt. “Mag ik weten wat een vrachtwagenchauffeur is?”

De baas reageert met zijn ogen vol tranen.
“Een chauffeur is een persoon die minder slaapt dan veel mensen. Zij gaan door de kou, warmte, zon, regen, honger, uren rijden en eindeloos wachten.

En er zijn momenten dat zij geen dagen hebben zoals ouderavond, nieuwjaar en vele andere belangrijke momenten. Zij zijn ook ver weg van familie en vrienden, van hun kinderen en partner, van ouders, broers en zusters. Regelmatig worden zij uitgescholden of zelfs geslagen als ze proberen de lading te beschermen… Zij gaan door duizenden angsten… Als zij voor hun werk vertrekken, weten zij niet of ze weer thuis komen. Of als zij een paar dagen moeten werken vanwege het slechte weer, of erger nog het leven verliezen… dat maakt deel uit van wat een “vrachtwagenchauffeur” is.

Plotseling klinkt het geluid van een telefoon die in de zak van de broek van de overledene ligt… De baas laat het kind even achter om de mobiele telefoon op te nemen, als hij ziet dat het een boodschap van zijn dochter is en met zeer lage stem begint het te lezen.

“hallo papa , ik heb de mobiele telefoon van mama genomen om je een gelukkige verjaardag te wensen. Ik kijk er naar uit om je te zien en je cadeau te geven en om je taart af te snijden
Vandaag gaan we het samen doen!! Ik hou van je, papa. je bent mijn geweldige vader. Ik stuur je een kus, ik wacht thuis op je”.

Dat is het leven van een “chauffeur”, helaas ook vaak tragisch, ongeacht zijn nationaliteit, huidskleur of geloof…