Zaglavljen

Smijem li da vam se predstavim? Ja sam vaš olandski kolega i želim da vam ispričam nešto, što mi se jednom dogoddio. Prije više godina prevozio sam svojim teretnjakom za radne strojeve dvanajst-tonsku dizalicu. Kada sam se približavao odvožnjaku ispod željezničke pruge, usporio sam jedva sam uspio da dodjem ispod podvožnjaka. Ali je put bio nekoliko nagnut i kada je ostalo samo jos nekoliko cantimetara da bi prosao, zaglavio sam se. Mislio sam da ću se moći osloboditi naglim pokretom i to mi je uspjelo tako da sam jako pritisnuo na plin. Ali onda se stvar zakomplicirala. Uz veći podvožnjak bio je sagradjen i jedan manji, kojeg nisam vidio. Kada se dizalica obodila velikog podvožnjaka zaglavila se u prostoru izmedju oba podvožnjaka i nisam mogao da se pokrenem ni cantimetar napred ili natrag.

Jedino što sam mogao uraditi bilo je da potpuno postim zrak iz kotača diz.alice i djelomično i iz mog vozila. Na taj način izvukao sam se iz klopke. Posle tog dogadjaja uvek nosim sa sobom mapu kojoj su ucrtani svi željeznički prelazi (u Holandiji), kao i ostala raskršća i podvožnjaci. Kod svakog podvožnjaka stoji i visina vozila koje moze proći.

Zaglavljen (ponovo)

To isto što se desilo sa mojim vozilom, može se desiti i sa životom. I životom možemo zaglaviti. Možda smo se upetljali u komplicirane probleme iz kojih pokušavamo da se izvučemo raznim trikovima. Ponekad izgleda kao da u tome uspjevamo, ali prije ili kasnije nadjemo se zaglavljeni na mrtvoj točki sa koje se ne možemo pomaknuti. Tako se desilo meni. Bio sam nepošten i pokušao sam ubjediti samoga sebe da ću se izvući lažnim isprikama. Došlo je do rascjepa u mom braku. Život je počedo ići nadolje. Znao sam da ne mogu da podnesem takav život, već da moram izmjeniti stil života, ali svi su pokušaji, da izmjenim samóga sebe, propali. Na jedan ili drugi način svaki put sam doživio neuspjeh, Možda prepoznaješ, ovakvu situaciju, možda ti je sve veé dosadilo i uvidjaš da si se zaglavio. Ako je tako i stvarno tražiš izlaz, mogu ti reći kakvo sam ja rjesenje nasao (čak i ako tvoja situacija nije toliko jadna kao sto je bila moja, predlažem da razmisliš o ovome rješenju). Postoji put na kojem nikada ne moraš da zaglaviš. Taj put je Gospodin Isus. On je kazao da svatko tko je duhovno izmoren i ne vidi nikakvoga izlaza može doći k njemu. On ti daje mir i unutarnje spokojstvo.

Da ispričam kako se moj život na kraju ipak izzmjenio. Kazao sam Bogu da je moj život promašen, te da tražim mir svojoj duši. Molio sam ga za oproštenje za sve što je mojom grješkom išlo naopako u mom životu. Zahvalio sam Bogu da je Gospodin Isus umro za moje grijehe i uskrsnuo od mrtvih. Ispravio sam gdje sam samo mogao grješke u mojim odnosima sa drugima. Bog mi je oprostio moje grijehe r dao mi je novi život. Isto je učinio i mojoj ženi I ona je priznala svoje griijehe i prihvatila Gospodina Isusa kao svog Spasitelja. To smo učinili tako da smo kleknuli i kazali Bogu šve sto nas je mučilo. Bog je obnovio naše živote. U našem braku bilo nam je ljepše od onih dan a hda smo se tek zaljubili. Posle odluke da primimo Isusa u svoje živote živjeli smo zajedno još: skoro 30 godina. Posle 32 godine zajedničkog života moja draga supruga dobila je rak. Bila je bolesna 8 mjeseci prije nego što me je napustila potpuno smirena, kako bi otišla kod svog i mog dragog Gospodiua Isusa. Ubedjen sam da ć je srijesti kod Njega kada dodje vrjeme za mene da ostavim ovaj svijet. Bog je stvarno dao i njoj meni jedan novi život i Njegov mir me još uvijek prati iako moja najdraža nije. uz mene. Kada smo prihvatili Isusa to nije bila samo ‘neka. ideja’ ili “mracna nada”. Ne! Bog je bio vjeran kroz sve te godine i zaista je izmjenio naše živote. Taj mir on želi dati i tebi. Ako tražž uravnotežen život, gdje ćeš imati mir u duši u svim okolnostima, pokusaj da nadješ miran kutak gdje možes da budeš sam sa Bogom te porazgovaraj sa Njim. Sve je jedno da li govoriš glasno ili šaputaš. Ou čuje sve sto mu kažeš od srca. A ne samo to, On i odgovara i dat će ti mir u sreu ako iskreno prizuaješ. Sjećas li se moje ma

pe u kalima? Uvek je koristim kada. stignem do nekog sumujivog”raskcrsča ili podvožnjaka, kada prevozim visok teret i nisam siguran kako visok teret može da prodje.

Sada imam sa sobom drugu mapu: Bibliju .. U njoj čitam o Božijoj ljubaví í a planu kojeg ima ou za moj život. Taj me vodič pomaže kako ne bi ponovno zaglavio.

Zaglavljen ili. .. ?

Biblija govori o dva puta. Prvi se put zove: “Neki se put učiui čovjeku prav, a na koncu vodi k smrti.” (Izreke 14:12

Drugi put o kojem govori Biblija zove se Gospadin Isus. On kaže: “Ja sam put …” (Ivan 14:5) ” ….. Tka vjeruje u mene, aka i umrije, živjet će. ” (Ivan 11 :25)

Sada sam na putu u “vječitu radost”, siguran za uvijek. Nebo postaji! Kaji put ćes izabrati ti? Jesi li još uvijek na pogrešnom putu? Možeš da uradiš isto to što uradiš kada zalutaš svojim teretnjakom. Vrati se i počni iznova, krení pravim putem.

Martien Stam umirovljeni vozač kamiona


Novi život, je li to moguće?  Kliknite ovdje

    odluči se: