Φρακαρισμένος

θα ήθελα vα σου παρουαιάσω τον εαυτό μου. Εμαι ένας ολλανδός συνάδελφός σου και θέλω να συμμεριστώ μαζί σου κάτι που έγινε στη ζωή μου πριν από χρόνια. Οδηγουσα τη νταλίκα μου και είχα πίσω ένα περονοφόρο δώδεκα τόνων με αρκετά ψηλή προσοψη. Kαιθώς έφτασα σε μια σιδηροδρομική οδογέφυρα, έκοψα ταχύτητα και έκανα κοuμάντο. Μονάχα που η γέφυρα ειχε μια ελαφριά κλίση και κόλλησα στα τελελευταία εκατοστά. Τότε σκέφτηκα: ‘μ’ ένα δυvατό κούνημα θα βγω πάλι’. Κι έτσι έκανα πατώντας το γκάζι. Τότε όμως έμπλεξα χειρότερα! Πλάι στη ημεγάλη γέφυρα υπήρχε άλλη μια, πlο στενή, που δεν είχα προσέξει. Όταν η πρόσοψη του περονοφόρου ξεκόλλησε από τη μεγάλη γέφυρα σφηνώθηκε στη χαραμάδα ανάμεσα οτις δυο γέφυρες. Δεν μπορουσα να κουνηθώ άλλο, ούτε μπροστά ούτε πίσω, Το μόνο που μπορουσα να κάνω ηταν να ξεφουσκώσω εντελώς τα λάστιχα του περονοφόρου και λίγο τα λάστιχα του φορτηγού. Μ’ ουτόν τον τρόπο ξέφυγα από αυτή την παγίδα. Αργότερα, φρόντισα να έχω παντα ένα χάρτη μέαα στο φορτηγό, μ’ όλα σχεδόν τα υψομετρικά περάσματα και γέφυρες τες Ολλανδίας. Τα είχε όλα καθαρά και ξάσrερα.

Όπως μου συνέβη με τη νταλίκα, ετσι μπορεί να συμβεί και στη ζωή. Και στη ζωή μπορεί να κολλήσουμε. Μπλέκουμε σε προβλήματα και έπειτα προσπαθούμε να ξεφύγουμε με διάφορα ‘κόλπα’. Πολλέςς φορές φαίνεται να το πετωχαίνουμε. αλλά στην πραγματικότητα αργα η γρήγορα φτάνουμε σε αδιέξοδο και δεν υΠάρχει τρόπος να ξεφύγουμε. Έτσι πήγαιναν τα πράγματα στη δικέ μου ζωή. Δεν ήμουν τίμιος και προσπαθούσα να δικαιολογηθώ ρίχνοντας στάxτη στα μάtια. Η γυναίκα μου και εγώ απομακρρυνόμασtαν ο ένας από τον άλλο. Για ένα πράγμα ήμουνα σίγουρος: Η ζωή μου ήταν γεματη σκουπίδια και ήθελα πραγματικά να αλλάξω! Δεν ήξερα όμως τον τρόπο. Όταν προσπάθησα να διορθώσω τους τρόπους μου ανακάλυψα ξανά και ξανά ότι έκανα μια τρύπα στο νερό.

Χωρίς να το καταλαβαίνω τα πράγματα χειροτέρευαν. Ίσως αυτό να σου φαiνεται γνωστό και μπορέί να είσαι και συ κουρασμένος και μπερδεμένος. Αν είναι έτοι τα πράγματα και επιθυμείς μια αληθινή αλλαγή, τότε υπάρχει καποιoς άλλος δρόμος. Ακόμα κάι αν η κατάσταση σου δεν είναι τόσο άσχημη όπως ηταν η δική μου, σε ενθαρρύνω να μελετήσεις αυτόν τov άλλο δρόμο. Είναι ένας δρόμος που ποτέ δε θα σ ‘οδηγήσει σε αδιέξοδο. Αυτός ο δρόμος είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός που είπε: ‘Εγώ είμαι oδρόΜCς, η αλήθεια και η ζωtΊ’. Έχέι πει ότι οποιοσδήποτε είναι πνευμαtlκά κουρασμένος και δεν ξέρει τι να κάνει, μπορεί να πάει κοντά Του. Υπόσχεται ανάπαυση και ειρήνη μέσα μας. Επέτρεψέ μου να σου πω πώς άλλαξε τελικά η ζωή μου. Είπα στον Θεό για τις αδυναμίες μου, τις αμαρτίες μου και την άνάγκη μου για ξεκούραση.

Του ζήτησα σγχώρεση για ό,τι πήγε στραβά στη ζωή μου και έφταιγα εγώ. Τον ευχαριστησα για τον Κύριο Ιησού Χριστό που πέθανε για τις αμαρτίες μου και που αναστήθηκε από τους νεκρούς. Διόρθωσα όσο μπopouσa τις σχέσεις μου με άλλους ανθρώπους. Έπειτα ο Θεός συγχώρεσε όλες τις αμαρτίες μου και έκανε τη ζωή μου καινούρια. Το ίδιο έκανε και στη ζωή της γυναίκας μου όταν και αυτή ζήτησε συγχώρηση για τις αμαρτίες της και δέχτηκε τον Κύριο Ιησού Χριστό ως προσωπικό Σωτήρα της. Γoνατίσαμε και Του εκφpdσαμε το βάρος που ειχαμε στιc καρδιές μας. Ο Θεός ανανέωσε tις ζωές μας.

Η συζυγική μας ζωή έγινε πιο όμορφη άκόμα και από τότε που. πρωτοεpωτεuτήκαμε ο ένας τον αλλον. Από τη στιγμή που οι δυο μας αποφασίσαμε να αφήσουμε τον Ιησού να μπει στη ζωή μας κάι να ζήσoυμε για το Θεό ζούμε τόσο εuτuχισμένα για σχεδόν 30 χρόνια. Μετα από 32 xpονια γδμou η αγαπητή μου γυναίκα, Fija, αρρώστησε με καρκίνο. Μετά από 10 μήνες αρρώστια αναχώρησε – σε πλήρη ανάπαυση και ειρήνη – για να είναι με τον αγαπητό μας Κύριο Ιησού. Είμαι σίγουρος ότι θα την σuναντήσω όταν θα έρθει η ώρα μου για να φύγω από αυτόν τον κόσμο. Ναι, ήταν μόνο 54 χρονών, πολύ

νέα και θα ήθελα να την είχα πολύ περισσότερα χρόνια μαζι μου. Αλλά ήταν ο τέλειος χρόνος του Θεού. Ο Θεός πραγματικά μας είχε δώσει μια καινούρια ζωή και η ειρήνη Του ήταν μαζί μας σ’άυτή την δύσκολη περίοδο της ζωής μας και ακολουθεί να είναι μαζί μου, αν και η αγαπημένη μου δεν είναι πια δίπλα μου. Όtαν δεxτήκαμε τον Ιησού δεν ήταν ‘μια ιδέα’ ή μια ‘βουτια στα βαθιά’. Όχι, ο Θεός ήταν πιστός όλα αυτά τα χρόνια και στ αλήθεια άλλαξε τις ζωές μας.

Θέλει να δώσει την ειρήνη aυτη και στη δική σου ζωή. Αν επιθυμείς μια lσορροπημένη ζωή με ειρήνη και ανάπαυσή μέσα σ’όλες τις καταστάσέις της ζωής, βρες ένα ήσυχο μέρος, μεiνε μονος σου και μίλήσε με τον Θεό, ακομα και μέσα στην καμπίνα σου. Είτε μιλας δυνατά είτε σιγοιθριεις δεν έχει σημασια.

Ό τι και να πεις σ ‘Αυτον μέσα από την καρδια σου Εκεινος το ακούει, αλλά θα σου απάντήσει με ειρενε και αναπαυση που θα γεμισει την καρδια σου, αν Του εζομολογηταις ειλικρινα. Θυμάσαι εκεινο το χάρτη στο φορτηγό μου: Παντα τον χρησιμοποιούσα όταν ειχα να περάσω ένα τυφλό πέρασμα με την νταλικα ή ειχα να περασω κάτω από ηια γέφυρα ηε πολύ ψηλο φορτίο και δεν ήμουνα αίγουρος για το περιθωριο που θα είχα. Τώρα έχώ έναν άλλο ‘χαρτη’ μαζι μου. Είναι ένα βιβλίο, η ‘Αγια Γραφή’. Διαάζω σ’ αυτή για τεν αγαπη του Θεου για ηένα και το σχεδιo Του για τη ζωή μου. Αυτό το βιβλιο ειναι για μένα ένας οδηχός που με προστατεύει ώστε να μην ‘κολλήσω’ ξανά.

Αδιέξοδο ή…

Η Γραφή μιλδει για δύο δρομους. Για τον προτο δρομο λέει: Υπάρχει δρομος που φαινεται ορθος στον άνθροπο, αλλά το τέλος του οδηγει σε θάνατο… (Παροιμίες 14:12)

(Ήμουν οτο δρόμο αυτό πριν πάω οτον Ιησού Χριστό. Οδηγούσα στα ‘αιώνια βασανα’ χαμένος για παντα. Η κολαση είναι πραγματικότητα!)

Ο δευτερος δρομος που αναφέρεται στη Γραφή είναι ο Κύριος Ιησους. Aυτός λέει: ‘Εγώ είμο o δρομος… (Ιωαννης 14:6) αυτός που πιστεύει, σε μένα και αν πεθάνει, θα ζήσει… (Ιωαννης 11:25)

Τώρα είμαι στο δρομο αυτό που οδηγεί οτεν ‘αιώνια χαρα’ κοι είμα ασφαλές για πάντα. O ουρανός είμαι πραγματικότητα! Ποιο διαλέγεις; Αν εισαι ακόμα στο λανθασμένο δρομο κάνε αυτο που κάνεις οταν έχεις χαθεί κάπου στην ύπαιθρο με την νταλίκα σου: ξεκινησε ξανά και πάρε του σωστό δρόμο!

Martien Stam συνταξιούχος οδηγός φορτηγού

Μια νέα ζωή, είναι δυνατή;  Κάντε κλικ εδώ

    Κάνε την επιλογή σου: