FASTLÅST

Lad mig præsentere mig selv? Jeg er en hollandsk kollega, og jeg vil gerne fortælle om noget, der skete i mit liv. For mange år siden kørte jeg i min lastbil med lowloader bag, hvorpå jeg transporterede en gaffeltruck på 12 ton med en ret høj opretstående del. Da jeg nærmede mig en jernbaneviadukt, sænkede jeg farten, åbnede døren og så op på gaffeltruckens opretstående del, og mens jeg langsomt kørte videre, kunne jeg se, at viadukten var lige præcis høj nok. Jeg kom ikke desto mindre til at sidde fast på de sidste centimeter, fordi viadukten var lidt skrå. Jeg tænkte: “Jeg kommer løs igen med et hårdt ryk”. Og med et hårdt tryk på gaspedalen klarede jeg det. Men så endte jeg i en forfærdelig knibe…! Langs den store viadukt var der en anden temmelig small én, jeg ikke havde bemærket. Da gaffeltruckens opretstående del kom løs fra den store viadukt, sprang den op i den smalle åbning mellem de to viadukter. Jeg kunne ikke bevæge mig ud af stedet, hverken frem eller tilbage. Et luftaffjedringssystem havde været særdeles nyttigt i en sådan situation, men den slags fandtes slet ikke dengang. Det eneste, jeg kunne gøre, var derfor at tømme al luft ud af gaffeltruckens hjul og delvist ud af lowloaderens. Sådan kom jeg ud af den fælde. I aner bare ikke, hvor længe det tog mig at pumpe alle 18 dæk op igen ved den nærmeste benzinstation. Senere sørgede jeg for at medbringe et kort i min lastbil, der viste næsten alle jernbaneovergange og viadukter (i Holland). Alle med anført bredde forneden og frihøjde.

FASTLÅST

Præcis som det skete for mig med lastbilen og lowloaderen, kan det også gå i tilværelsen. Vi kan også blive fastlåst i livet. Vi roder os ind i problemer, og så prøver vi at komme ud af dem ved at bruge “tricks”. Til tider ser det også ud til at lykkes, men i virkeligheden kan vi før eller siden ende i et fuldstændigt dødvande, uden nogen udvej.

Sådan gik det i mit liv. Jeg forsøgte at tale mig ud af det med dårlige undskyldninger. Da jeg havde været gift i nogle år, endte jeg med at blive uærlig. Jeg og min kone begyndte at glide fra hinanden. En ting var jeg sikker på: Mit liv var noget møg, og jeg ønskede forandring! Men jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle tackle det. Da jeg forsøgte at rette mine fejl, opdagede jeg atter og atter, at det mislykkedes. Nogle ting gik galt igen og igen. Det er muligvis noget, du kan nikke genkendende til, og du er måske også træt og opgivende. Ønsker du virkelig forandring, findes der en løsning. Jeg opdagede, at der er en anden vej frem. (Selv om din situation ikke er så elendig, som min var, synes jeg, at du skal overveje netop denne anden vej.) Denne vej ender aldrig i en blindgyde. “Den vej” er Jesus Kristus. Han sagde, at enhver der er åndeligt træt og ikke aner sine levende råd, kan komme til Ham. Han lover fred i sindet. Lad mig fortælle, hvordan mit liv ændrede sig trods alt. Jeg fortalte Gud om mine fejl og mine synder og om mit ønske om at finde fred. Jeg bad Ham om at tilgive alt det, der var gået galt i mit liv, som var min egen skyld.

Jeg takkede Gud, at Jesus Kristus døde for mine synder og genopstod fra de døde. Jeg sørgede for at rette op på mit forhold til mine medmennesker, så vidt muligt. Gud tilgav mig alle mine synder, og Han gav mig et nyt liv. Han gjorde det samme med min kones liv, for hun tilstod også sine synder og accepterede Jesus Kristus som sin Frelser. Vi gjorde det ved at knæle ned og tale om alt det, der tyngede vore hjerter. Gud gav os nyt liv. Vores ægteskabelige liv blev langt smukkere end det var, da vi forelskede os første gang. Efter vi begge besluttede at lukke Jesus ind i vores liv med Gud, levede vi i næsten 30 år levet lykkeligt sammen. Da vi havde været i gift i over 32 år, fik min elskede Fija kræft. Da hun havde været syg i 8 måneder, forlod hun mig – med fuldstændig fred i sindet – for at være hos Jesus Kristus, hvor jeg sikkert møder hende igen, når tiden er inde til, at jeg skal forlade denne verden. Åh ja, hun var for ung, og jeg ville gerne have beholdt hende i mange flere år. Men det var Guds perfekte tidspunkt.

Gud havde virkelig givet hende og mig et nyt liv, og Hans fred var med os i denne vanskelige periode af vores liv, og den er stadig med mig. Da vi accepterede Jesus, var det ikke ”en fiks idé” eller ”et spring ud i mørket”. Nej, i alle disse år stod Gud os bi og ændrede virkelig vores liv.

Han vil også gerne give dig al denne fred i dit liv. Ønsker du et indre liv med fred og balance i sindet under alle livets omstændigheder, skal du finde et stille sted, hvor du kan være alene og tale med Gud, sågar i din førerkabine.

Det er ganske ligegyldigt, om du råber højt eller hvisker stille for dig selv. Alt det du siger Ham lige ud af dit hjerte, det hører Han! Og Han ikke alene hører det, men Han vil også svare dig ved at give dig fred og ro i sindet, hvis du ærligt tilstår alt over for Ham.

Husker du det kort i min lastbil? Jeg brugte det altid, når jeg skulle passere en “tvivlsom” overskæring med min lowloader, eller når jeg skulle under en viadukt med meget høj last, og jeg ikke var sikker på frihøjden. I dag medbringer jeg et andet “kort”. Det er faktisk en bog. Den Bog er Bibelen. I den læser jeg om Guds evige kærlighed til mig og om Hans plan med mit liv. For mig er denne Bog en guide, der beskytter mig mod igen at komme til at ”sidde fast”.

EN BLINDGYDE ELLER…

Bibelen taler om to veje. Om den første vej siger den: Mangen vej synes manden ret, og så er dens ende dog dødens veje… (Ordsprogenes bog 14:12). (Det var den vej, jeg fulgte, før jeg accepterede Jesus Kristus. Jeg var på vej mod “evige problemer”, tabt for altid. Helvede findes virkelig!)

Den anden vej, som Bibelen nævner, er Jesus Kristus. Han siger: “Jeg er vejen… (Johannes-evangeliet 14:6) …den som tror på mig, skal leve, om han end dør… (Johannes-evangeliet 11:25) Nu er jeg på denne Vej. På vej mod ”uendelig lykke”, sikker for evigt. Himlen er også virkelig!)

Hvilken vej vælger du? Er du stadig på den forkerte vej, så gør det, du gør, når farer vild undervejs med din lastbil: Følg vejen tilbage, start forfra og vælg den rette vej!

P.S.: Det er muligt, du ser mig på en rasteplads et sted i Europa med en anden kvinde ved min side. Det er Nita, som er enke efter min bedste ven – vi blev gift 4 år efter Fija døde.

Martien Stam Hollandsk lastbilchauffør

Et nyt liv, er det muligt?  Klik her

    Vælg: