UJET

Ali se vam smem predstaviti? Sem vaš holandski kolega in vam želim povedati nekaj, kar se mi je nekoč zgodilo. Pred mnogimi leti sem peljal s svojim tovornjakom za delovne stroje dvanajstttonski viličar. Ko sem se približeval viaduktu pod železniško progo, sem zmanjšal hitrost in z veiiko tešavo sem uspel pripeljati pod viadukt.

Pot je bila nekoliko nagnjena in ostalo mi je Ie nekaj centimetrov, da bi speljal pod viaduktom. Tedaj pa sem se zagozdil. Upal sem, da se bom lahko osvobodil z nekoliko močnejšim sunkom, zato sem pošteno pritisnil na plin. Toda znašel sem se v še težji situaciji. Poleg večjega viadukta je bil še manjši, katerega nisem videl. Ko se je viličar osvobodil večjega viadukta, se je zagozdil v reži med obema viaduktoma. Tovornjaka nisem mogel več premakniti niti naprej, niti nazaj. Edina rešitev je bila v tem, da sem izpustil zrak iz gum viličarja in delno tudi iz tovornjaka. Tako sem se izviekel iz pasti, v katero sem se ujel. Odtlej vedno nosim s seboj zemljerid, v katerem so vrisani vsi železniški prehodi (v Holandiji), pa tudt ostala križišča in viadukti.

Poleg vsakega viadukta je navedena tudi višina viadukta.

UJET (ZNOVA)

Prav to, kar se mi je zgodilo s tovornjakom, se more zgoditi tudi z živijenjem. Lahko se ujamemo v past. Morda smo se po svoji krivdi vpletli v komplicirane probierne, katere poskušamo rešiti s pomočjo raznih trikov. Včasih se nam zdi, da smo se uspeli izvleči, toda prej ali slej ugotovimo, da smo se tako zapletli, da ne gre več niti naprej, niti nazaj. Nikakor se ne moremo premakniti z mrtve točke.

To se je zgodilo tudi meni. Nisem bil posten i posskušaI sem prepričati sam sebe da se bom

izvlekel z lăznimi izgovori. V zakonu je prihajalo do vse večjega trenja. Žirljenje je krenilo

navzdol. Vedel sem, da je tak način življenja neznosen in da moram spremeniti način življenja, toda vsi poskusi, da bi spremenil sam sebe, so se izjalovili. V sakokrat sem doživel neuspeh na tak ali drugačen način.

Morda ti je poznano takšno stanje, morda je tudi tebi že vsega dovolj in vidiš da si se ujel v zanko.Če je temu tako in resnično iščeš izhod, ti lahko povem, kakšno rešitev sem našeI jaz.

(Celo če tvoje stanje ni tako nemogoče, kot je bilo moje, predlagam da razmisliš o tej rešitvi). Je pot, na kateri se nikoli ne boš ujel. Ta pot je Gospod Jezus. On je dejal da vsak, kdor je duhovno izčrpan in ne vidi nikakršnega izhoda, more priti k njemu. On obljublja, da ti bo dal notranji mir in . počitek.

Naj ti povem, kako se je na koncu moje življenje vendarle spremenilo. Dejal sem Bogu, da sem v svojem življenu doživel brodolom in da moja duša potrebuje notranji mir. Prosil sem ga oppuščanja za vse, kar je po moji krivdi bilo narobe v mojem živijenju. Zahvalil sem se Bogu, da je Gospod Jezus umrl za moje grehe i v stal od mrtvih. Popravil sem tisto, kar sem mogel popraviti. v mojih odnosih z drugimi ljudmi.

Bog mi je odpustil moje grehe in mi dal novo živijenje. Prav tako je storil tudi z mojo ženo. Tudi ona je priznala svoje grehe in sprejela Gospoda Jezusa kot svojega Rešenika. To sva storila tako, da sva pokleknila in povedala Bogu vse, kar naju je mučilo. Bog je obnovil najini življenji. V zakonu nama je postalo lepše kot je bilo tiste dni, ko sva se Sele zaljubila. Po odločitvi, da sprejmeva Jezusa v svoje življenje, sva bila skupaj še skoraj 30 let. Po 32-ih letih skupnega zivljenja je moja draga sopraga zbolela za rakom. Bila je bolna 8 mesecev preden me je zapustila – povsem pomirjena – ter odšla k svojemu in mojemu dragemu Gospodu Jezusu. Prepičan sem, da jo bom srečal pri njem, ko pride čas, da odidem s tega sveta. Bog je resnično podaril njej kakor tudi meni novo: živlljenje in Njegov mir me še vedno spremlja, dasi moja najdražja ni z menoj. Ko sva sprejela Jezusa, to ni bila samo “neka ideja” ali “linejasno upanje”. Ne! Bog je bil zvest vsa ta leta in resnično je spremenil najini življenji. Ta mir želi dati tudi tebi. Če iščeš uravnovešeno življenje in mir v duši v vseh okoliščinah, poskusi najti miren kotiček, kjer boš sam z Bogom ter se pogovori z Njim. V seeno je, če govoriš glasno ali pa šepetaš. On sliši vse, kar mu poveš iskreno iz srca. Pa ne samo to, On ti bo tudi odgovoril in ti dal mir v srcu, če mu vse iskreno priznaš.

Se spominjaš mojega zemljerida v tovornjaku? Vedno ga uporabljam, kadar se znajdem pred nekim “sumljivim” križiščem ali viaduktom, kadar prevažam visoke tovore in nisem gotov kako visok sme biti tovor, da se ne bi zagozdil.

UJET ali … ?

Sveto pismo govori o dveh poteh.

O prvi poti pravi. “Je pot, ki se zdi človeku prava, toda njen konec je smrt.” (Pregovori 14:12)

Druga pot, ki je omenjena v Svetem pismu, je Gospod Jezus. On pravi: “Jaz sem pot” (Janez 14:5) “… kdor veruje v mene bo večno živel.” (Janez 11 :25) Zdaj sem na poti v vecno radost’, za vedno na varnem. Nebo je stvarnost!

Katero pot boš izbral ti? Ali si še vedno na napačni poti? Najbolje bo, da storiš prav to, kar storiš, ko zaideš s tovornjakom. Vrni se in začni znova, kreni po pravi poti.

Martien Stam, holandski voznik tovornjaka

Ali je mogoče novo življenje?  Kliknite tukaj

    na voljo brezplačno: