22-10-2022

Deze week is Richard Redelijkheid aan het woord in de Rubriek: Ken elkaar Kennen…

Waar ben je geboren en op welke datum : Ik ben geboren in Sliedrecht op 23-02-1986, daar heb ik de eerste 10 jaar van mijn leven doorgebracht. Als boeren-kleinzoon woonden wij daar op de boerderij, daarna volgden nog 7 verhuizingen die mij via de Betuwe weer terugbrachten in Zuid-Holland, totdat iemand het bedacht dat we toch maar onder de provincie Utrecht moesten toebehoren.

In welke plaats woon je: ik woon nu in het plaatsje Leerbroek.

Ben je getrouwd (en zo ja met wie) en heb je kinderen: Ik ben getrouwd met Elianne die ik al sinds mijn jeugd ken. We zijn 21 jaar samen en hebben 2 kinderen gekregen, een meisje; Elaine, 13 jaar en een jongen; Jessy, 7 jaar.

Voor welke firma rijd je en wat vervoer je: Ik rij bij de firma P de Jong en zn uit Leerbroek waar ik al 16 jaar werk. Eerste paar jaar voornamelijk op Duitsland, tegenwoordig wat meer rond de kerk. We vervoeren voornamelijk gipsplaten voor de bouw en de professionele en doe-het-zelf branche. Verder vervoeren we daar van alles omheen, terugvracht gerelateerd.

Hoeveel jaar zit je al op de weg: ik zit nu 18 jaar op de weg. Eerst op de bakwagen en daarna ben ik verder gegaan met trekker oplegger.

Heb je hobby’s: Ik mag graag in onze tuin rommelen, verder wandel ik graag met de hond en in de vakanties loop ik graag door de bergen. Het liefst zo hoog mogelijk om te genieten van Gods prachtige schepping. 

Wat staat er op je menu: Soep, het liefst elke dag. Ook een biefstuk met rode wijnsaus is een van mijn favorieten.

Welk radiostation staat er op: weinig radio, ik luister het liefst naar mijn eigen playlist op Spotify die is heel divers, van Nederlandstalige gospel en Psalmen en gezangen naar Duits of Franse liedjes uit de jaren 80.

Wat zou je graag nog eens willen doen: Een reis naar de Noordkaap maken, met de auto naar boven en met de boot terug.

Wat vind (of vond) je moeilijk: De balans vinden tussen werken en thuis zijn, als goede vader die tijd heeft voor zijn kinderen

Hoe kwam je tot geloof: Ik ben al van jongs af aan met mijn ouders meegenomen naar de kerk, ook heb ik op christelijke scholen gezeten. In mijn jeugdjaren altijd naar de kerk blijven gaan maar dat was meer voor de gezelligheid die ik er met vrienden had. Het geloof speelde daarbij geen rol. Toen ik rond mijn 20e belijdenis catechese ging volgen begon het geloof te leven. Nu is het mijn houvast, zeker in een paar moeilijke periodes in mijn leven. Op dit moment mag ik als diaken dienen in de Grote kerk van Leerdam, iets wat ik als een voorrecht zie om dienstbaar en werkzaam te zijn in de wijngaard van onze Heer. 

Wat betekent de Here Jezus voor je: Hij betekent mijn rots, mijn houvast waar ik altijd naar terug mag gaan. Ik draag ook een kruis aan mijn halsketting, met de gedachte van: achter het kruis van Jezus ben ik veilig en daar wil ik ook voor uitkomen.

Heb je een favoriet (NL) gospelartiest: Christian Verwoert https://youtu.be/MSpQd9ExxlU

Wat wil je in een paar zinnen nog kwijt: Als chauffeur, zeker toen ik nog veel nachten weg was merkte ik dat er onder de chauffeurs veel afgunst naar elkaar is. Dat vind ik jammer, terwijl je zulke goede gesprekken kunt hebben als je ‘s avonds met elkaar aan het eten bent.