15 januari 2022

Goedemorgen broer en zus,
Vandaag is het Code groen, KNMI-Weer geen waarschuwingen voor… windstoten, sneeuw, gladheid, onweersbuien, zware regen, koude; hitte, zicht of hozen. We kunnen wel een stukje van Leendert Roos leven bekijken… in de rubriek ‘Ken elkaar kennen’ Eigenaar van rijschool. Hij pakt het anders aan en levert meerwaarde, en staat positief in het leven.

Waar ben je geboren en op welke datum: Apeldoorn (kadastraal Hoog Soeren), 19 jan 1980 en woon nu in het prachtige Radio Kootwijk, midden op de Veluwe.
Voor welke firma rijd je: Lessen-bij-Leendert https://www.lessenbijleendert.nl/ Leendert is opgericht in 2014 voor de leerlingen. Dus niet voor een baas, en ook niet voor mezelf. Wij leren mensen knettergoed autorijden, we leven maar een keer, daarom moet je veilig rijden en zorgen dat je jezelf en anderen beschermt tegen ongevallen en letsel.
Hoeveel jaar zit je al op de weg: Poeh, moeilijke vraag… Denk al vanaf 1983 ofzo, toen speelde ik al chauffeurtje, buschauffeur, vrachtautochauffeur, taxi. Met m’n stepje en fietsje deed ik al bijzondere verrichtingen en mensen ophalen bij de ‘haltes’.
Er staat geen radiostation op, maar wel vaak podcast over gezondheid, spiritualiteit, af en toe een goeie preek.
Wat vervoer je: Mensen en kennis, ‘k zit in mensenvervoer haha, geen mensenhandel uiteraard. 😉
Heb je een foto van je leswagen: Op de website lessenbijleendert.nl staan foto’s van twee Volvo’s en van onze unieke les-Rolls-Royce https://youtu.be/IDwe_P944uc
Heb je hobby’s: Ja, ik zing graag en wandel graag, ook lees ik nu weer een boek wat ik mogelijk al voor de tiende keer lees. Ook heb ik een zoldertje vol Lego voor volwassenen/grote kleine kinderen.
Wat zou je graag nog eens willen doen: Vioolspelen
Wat staat er op je menu: Veel groenten en fruit, weinig dode dieren
Wat vind (of vond) je moeilijk: M’n aller diepste emoties eerlijk te uiten.
Hoe kwam je tot geloof en wat betekent de Here Jezus voor je: Door Gods Woord zelf. Hij komt tot mij door de preek, door het lezen en luisteren naar Zijn stem. Als Hij niet voor mij was gekomen dan zou alles kinderspel en tijdverdrijf zijn. Hij is een geboren Zaligmaker voor een geboren zondaar, een volkomen Zaligmaker voor een volkomen zondaar en een Zaligmaker in z’n geheel voor een zondaar in z’n geheel.
“Want dit is een getrouw Woord en alle aanneming waardig, dat Christus Jezus in de wereld gekomen is om zondaren zalig te maken, van wie ik de voornaamste ben.” (1 Tim 1:15) En God zij dank voor Zijn onuitsprekelijke gave.
Heb je een favoriet (NL) gospelartiest: Nee, ik luister liever naar Psalmen https://youtu.be/poZUldWvXq8 haha, dat ligt in mijn gevoel wat meer bij de Bijbelse lijn waarbij ik ben opgevoed. Ik blijf graag bij mijn roots.
Wat wil je in een paar zinnen nog kwijt…
Lees je bijbel, mediteer, til zware gewichten, zoek de kou op, gooi je telefoon in de hoek, verbind je met dierbaren, alsof het je laatste dag is… ren richting je angsten zodat ze verdwijnen, bouw aan je vermogen en lever je beste werk voor de mensen die er om geven.
Dat elke kandidaat uniek is, ervaart Leendert als verrijking in zijn werk. Zie: https://www.terdege.nl/artikelen/leendert-roos-autorijles-geven-is-als-schaken