02 januari 2021
Op deze 1e zaterdag van het nieuwe jaar wil ik me kort voorstellen, in de rubriek… KEN ELKAAR KENNEN.
Mijn naam is Klaas Akershoek op 7 mei 1963 geboren in Ouddorp (Goeree-Overflakkee) mijn ouders hadden een bakkerij maar omdat ik nog 3 broers had, die ook bakker waren mocht ik er niet mijn werk van maken, aldus mijn vader. Hij zei: Vroeg op en hard werken, zoek maar wat anders… toen ging ik naar de LTS en koos het beroep van timmerman, maar op een dag in de examenklas kreeg ik van de leraar te horen dat m’n broer had gebeld naar school met het bericht… je mag naar huis komen want je moeder is overleden. Daar sta je dan als 16 jarige… kom je thuis, vreemd want altijd was m’n moeder er, en nu was het stil… alleen je vader en wat broers en schoonzussen.
M’n vader had net een bungalow laten bouwen voor ons, hij zou het langzamer aan gaan doen want hij deed de zaak over aan m’n broers, de bakkerszaak https://www.bakkerakershoek.nl/about-us had hij samen met m’n moeder opgebouwd, al die jaren hadden ze samen gewerkt… keihard gewerkt en nu dit… en na bijna 1 jaar was m’n vader er (ook) niet meer, van verdriet gestorven… hij kon niet zonder z’n meissie.
Nadat m’n vader was overleden heb ik alsnog het bakkersvak opgepakt en 2 jaar in 1 jaar gedaan want het ging me goed af, alles kon ik thuis bij m’n broers zien hoe het moest en uitproberen.
De ene broer had een broodbakkerij en de andere broer had een banketbakkerij, in beiden heb ik gewerkt, maar (inderdaad) in de broodbakkerij is het keihard werken en daarom koos ik voor de banketbakkerij, dat beviel me beter… ook wel hard werken maar niet zo vroeg op staan.
M’n moeder had een sterk geloof en daardoor wist ik ook waar m’n moeder naartoe ging, naar de hemel… het was goed! Ik groeide op in de Gereformeerde kerk en ging naar catechisatie als voorbereiding op de openbare belijdenis maar na het overlijden van m’n ouders zocht ik naar meer van God en het ware geloof. Ik ging naast het Gereformeerde geloof ook naar diverse andere geloofsgemeenschappen, zoals Kom & Zie in Rotterdam, Jong & Vrij in Rockanje o.l.v. Nico van Biljouw, conferenties van de EO in Burgh Haamstede en Dalfsen en tal van andere kerken in het land.
Rond m’n 25e jaar ontmoete ik m’n vrouw Margriet op een jongerenreis van Beter-uit in Griekenland en klikte goed en daardoor zijn we binnen het jaar getrouwd, ook omdat de afstand tussen Spakenburg (waar Margriet woonde) en Ouddorp elke week te ver was.
Even later zag ik een advertentie in het bakkersvakblad, gevraagd: chef banketbakker in Almelo. En dat leek me wel wat, nieuwe uitdaging, nieuwe kansen om ons succesvol en geliefde banketproducten in dat gebied aan de man te brengen, maar helaas… na 2 maanden stond ik op straat, de mensen waren daar anders, qua smaak en mentaliteit en wat de boer niet kent dat vreet hij niet, nog even bij een andere bakker geprobeerd maar nee…
Toen maar solliciteren, vele brieven gingen de deur uit, even bij de Makro gewerkt in Hengelo, later een tijdje bij een bakkerijgrondstoffen groothandel in Nijverdal gewerkt, in tussentijd m’n chauffeurs diploma + C rijbewijs gehaald, maar nergens een vaste baan en door die spanning kregen we ook nog eens te horen dat we geen ‘eigen biologische’ kinderen konden krijgen, dus dat was ook weer een domper in ons huwelijk, maar in die 3 jaar dat we daar hebben gewoond met alle ups en downs hadden we in Ommen een fijne, gezegende Evangelische Gemeente gevonden, waar we ons thuis voelden en gezegend zijn en waar we verder groeiden in het geloof.
Na die 3 jaar kregen we eindelijk een vacature in Harderwijk, Scheer & Foppen zocht een magazijnmedewerker en chauffeur, dat leek me wel wat… ook weer wat dichterbij de familie.
Even in Dronten gewoond want ons huisje, wat gebouwd zou worden in Biddinghuizen was nog niet klaar. Bij Scheer & Foppen in Harderwijk was ik het zat na 5 jaar, elke dag zware wasmachines en ander witgoed tillen voor de winkels en naar de klanten thuis installeren, dat zag ik niet tot m’n 65 jr doen, toen enkele collega’s overstapten naar NE-Distriservice te Nunspeet https://youtu.be/9hJoHEAlSv0 als chauffeur. Bezorgen van rolgordijnen en andere gordijnen, relaxed werk, eigen vrachtauto, naar winkels en bedrijven… Dat leek me ook wel wat en heb gesolliciteerd en aangenomen!
En dat doe ik tot op de dag van vandaag nog, al 22 jaar.
We wonen nu in Lelystad want in die tussentijd van Ommen en Lelystad kregen we in totaal 7 pleegkinderen waar we voor mochten zorgen, er zijn nog 2 jongens van 18 + 25 jr thuis, de rest woont op zichzelf…
Door het vele reizen en verhuizingen lust ik bijna alles wat voor me gezet word
Bij NE-Distriservice heb ik ook nog CE gehaald want dat was altijd makkelijk, mocht er een chauffeur uitvallen…
M’n hobby’s zijn in m’n vrije tijd: wat tuinieren, computeren, fietsen en klusjes want er is altijd wel wat te doen in en rond het huis… en Truckplus behoord ook tot mijn tijdsbesteding, kijk maar eens op FB Truckplus, waar vele christelijke chauffeurs/machinisten bij aangesloten zijn. Informatie pagina van Evangelisatie onder chauffeurs door chauffeurs. Het woord van God verkondigen langs de weg
Favoriet artiest… nou ik kan er zo niet eentje opnoemen want dat zijn er velen…
Vroeger had ik christelijke cd’s sinds Groot Nieuws Radio in de ether is gekomen, 13 jaar geleden heb ik al m’n cd’s weggedaan want ze komen nu allen langs via deze mooie zender, zoek hem maar eens op… https://www.grootnieuwsradio.nl/hoe-luister-ik-groot…/ Groot Nieuws Radio en geniet ook van de Bijbelstudies, aktuele berichten, lied wensen aanvragen enz…
Wat ik nog in een paar zinnen kwijt wil is dat we dicht bij Jezus moeten blijven want als chauffeurs zien we veel en maken bijzondere situaties mee. Kijk door de ogen van Jezus en Hij laat je zien wat je mag doen voor de ander, d.m.v. bemoediging, een lied, kaartje, bezoekje, meeleven, ondersteuning. Jij kan juist dat ene kleine schakeltje zijn voor diegene die het zo nodig heeft en zeg niet dat je te min bent want Hij heeft jou op het oog, jij bent Zijn GELIEFD kind.
Als jij zegt, dat je een christen bent dan kun je niet je mond houden, dan heb je iets te vertellen!