8 januari 2022

Het is zaterdag 8 januari, de 2e zaterdag van het nieuwe jaar 2022, Weekendweer: natte boel op zaterdag. Na een droge start gaat het vandaag vanuit het westen flink regenen. Tijdelijk kan het ook een beetje winters worden. Het wordt 4 graden in Groningen tot 8 graden in Zeeland.
Maar eerst komt Johannes van Twillert met een warme groet in de rubriek: ‘Ken elkaar kennen’

Johannes is geboren op 23 september1981 en woont nu in ‘t Harde met Evelien en hun 4 kinderen
Wat staat er op je menu: Johannes houd van afwisseling en nieuwe gerechten/producten proberen.
Hij zit alweer 12 jaar beroepsmatig op de weg, waarvan 7 jaar taxi, 10 maanden lijnbus en 4 jaar vrachtwagen, daarnaast rijdt hij hobby-matig op de touringcar, helaas wegens Covid al weer een tijdje geleden. Nu rijdt hij alweer een tijdje voor NE-Distriservice te Nunspeet https://www.ne.nl/ met kwetsbare hangende en liggende producten, waarvan voornamelijk raam decoratieve artikelen.
Welk radiostation staat er op: Als er geen DAB+ radio beschikbaar is, BNR-radio, anders Groot Nieuws Radio. Incidenteel andere zenders, afhankelijk van zijn stemming.
Meestal rijdt hij op een bakwagen en af en toe op een trekker-oplegger.

Johannes kijkt graag een goede film of serie. Daarnaast houdt hij ervan om zichzelf nieuwe uitdagingen op te leggen, zoals het doen van een opleiding in zijn vrije tijd. Ook geeft het een voldoening om zichzelf, bij tijd en wijle, fysieke uitdagingen op te leggen. Zo ga hij in april 2022 een Karakterweekend doen van de 4e Musketier https://www.4m.nl/events/kw-nederland-7-10-april-2022 . Ook houd hij van lezen. Hij probeert dagelijks God’s Woord te lezen in papieren vorm en vul dit de laatste tijd geregeld aan met YouVersion, een veelzijdige bijbelApp. Daarnaast leest hij graag seculiere literatuur/thrillers en soms bepaalde zelfhulpboeken. Oud-Engelse literatuur vind hij boeiend. Één van de beste christelijke boeken vind hij Narnia van C.S. Lewis. Daarnaast werd hij erg geraakt door “De Uitnodiging” door Paul Young. Momenteel is de verfilming hiervan, genaamd “The Shack”, te zien op New Faith Network. Fietsen en wandelen vind hij ook fijn om te doen. Bovendien doet hij graag spelletjes met zijn gezin.
Johannes zou graag nog eens een camper-rondreis door de USA willen maken.

Wat vind (of vond) je moeilijk: Vrijmoedigheid in het delen van het Evangelie op alle momenten die zich aandienen vind hij soms moeilijk. Hij merkt dat hij het vaak toch belangrijker vind wat anderen van hem denken, dan wat God van hem denkt. Hij probeert daar de laatste tijd meer van bewust te zijn en zijn getuigenis vaker te delen. Johannes heeft hiervoor de laatste maanden ook de hulp van een een groepje christenen, waarmee hij om de paar weken samen komt. Daarnaast is hij er erg van bewust van het feit, dat als hij zich schaamt voor Jezus, Hij zich ook schaamt voor Johannes. Hij weet dus dat hij een grote verantwoordelijkheid heeft in het delen van zijn geloof, maar hij merkt dat hij hierin nog erg moet groeien.
Vanaf vrij jonge leeftijd kwam hij tot geloof, lees 6/7 jaar, bewust van de waarde van het geloof. Johannes is grootgebracht in de ‘Vergadering der Gelovigen’ en is daar, rond z’n 12e, gedoopt door onderdompeling. Het geloof begon later iets van z’n vanzelfsprekendheid te verliezen door omstandigheden, om en nabij zijn puberteit en begin van zijn volwassenheid. Een aantal jaren heeft hij een zware softdrugs verslaving gehad. Na meerdere eigen pogingen om hiervan bevrijd te worden, heeft hij het uitgeroepen naar God voor hulp. En deze hulp kwam vrijwel direct. Het was in de zomer van 2003, waarin hij “cold turkey”, van het ene op het andere moment kon stoppen met softdrugs en een maand later ook met het roken van tabak.

Verder merkt hij op dat de Heere Jezus Christus steeds beter mag leren kennen door het doen van bijbelstudie, gebed en de gemeenschap der heiligen. Hij mag steeds meer ontdekken hoe genadig Jezus is en dat hij deze genade ook mag uitdragen in zijn omgeving. Hij mag steeds meer leren dat het niet afhangt van zijn inspanning, maar dat hij alleen maar de werken hoeft te doen die God van te voren bereidt heeft. Het enige wat hiervoor nodig is, is een terugkerende, soms dagelijkse, overgave van zijn leven aan de Heer. Hierin leert hij steeds meer te luisteren naar de Heilige Geest.
Heb je een favoriet (NL) gospelartiest: Christian Verwoerd https://youtu.be/WUQVhhLldzY
God’s zegen voor het nieuwe jaar!
Groet, Johannes