4- 03-2022

Vandaag is Wereldgebedsdag: 4 maart 2022. Iedere 1e vrijdag van maart gaat het gebed de wereld rond, en wordt georganiseerd door christenvrouwen, die door gebed en actie invloed willen uitoefenen op mensen en hun omgeving. In 173 landen houden mensen op deze vrijdag de handen gevouwen en wordt er gezongen.

 

Vandaag komt Janka van Emaus aan het woord in de rubriek ‘Ken elkaar kennen’.

Ik ben Janka, geboren in Harderwijk op 9 augustus 1990.

In 2012 verhuisd naar Rotterdam om daar Ergotherapie te gaan studeren. En dan zul je vast denken… huh, wat doet zij op de vrachtwagen? Als je mij op dat moment had gezegd dat ik nu op de wagen zou zitten dan had ik je ook echt uitgelachen. Maar kan wel echt zeggen dat dit de beste keuze is geweest die ik kon maken. Ik was erg onzeker en vond het moeilijk om met mensen in gesprek te gaan en daardoor was het ook moeilijk om mijn studie af te ronden.

Ik rij sinds augustus voor Bidon Fritom https://youtu.be/KoADNS637iU en Melkweg Fritom. Eerder charterde ik voor Melkweg voor mijn vorige werkgever. Ik rij vooral met levensmiddelen dat wil zeggen verschillende oliën, sap, melk etc. Ik rij nu 3,5 jaar en merk dat ik mezelf echt terug aan het vinden ben en rij met een Volvo die ik ook wel Olaf noem.

Ik heb eigenlijk nooit een radiozender op staan, maar altijd een discover weekly playlist met Gospel muziek van Spotify. Deze veranderd wekelijks op basis van wat je luistert en zo leer ik weer nieuwe muziek kennen.

Wat ik het lekkerste vind om te eten is Buikspek. Dit staat op het menu van Brasserie de Rotterdam waar ik doordeweeks regelmatig te vinden ben om samen met collega’s wat te eten.

 

Mijn hobby’s zijn paardrijden, longboarden en sing- en songwriting.

Wat ik graag nog eens zou willen doen is een rit naar Denemarken of richting de Bodenzee.

Wat ik moeilijk vind is dat ik me soms moet bewijzen als vrouw in de transport. Soms word ik daar weer onzeker van en dan bedenk ik mij: I can do all things through Christ who strengthens me!

Ik ga sinds mijn 16e naar de kerk maar 4 jaar geleden ben ik eigenlijk pas echt tot geloof gekomen. Ik liep vast in alle gebieden in mijn leven en heb toen echt gezegd van… God als U bestaat help mij. En daar was God. Mijn leven is toen 180 graden gedraaid. Jezus is alles voor mij. Hij is overal bij en is ook mij co-driver. Gebed is de motor en Hij gaat overal mee naar toe zo ben ik nooit alleen.

Ik heb niet echt een favoriete gospelartiest maar ik heb wel een heleboel favoriete nummers maar die lijst is te lang dus ik zal het kort houden: Egypt van Cain https://youtu.be/eG1U839bIss Surrendering van Elevation Youth

https://youtu.be/MmtPJzBgGso