Mijn naam is Marcus Lennartsson en ik ben een toegewijde Zweedse vrachtwagenchauffeur.

Dit jaar bestuur ik al bijna 30 jaar een vrachtwagen. Zowel in Zweden als in de rest van Europa.
Ik heb nog nooit in een bedrijf gewerkt dat geleid werd door christelijke broers en zussen. Nu ik erover nadenk, ik heb ook nog nooit een christelijke collega gehad. Ik weet het niet, maar ik denk dat God mijn pad niet voor niets die kant op heeft geleid. In de loop der jaren heb ik mijn geloof met een paar collega’s kunnen delen en ik heb ook een aantal keren de “Trucker Bible” gedeeld.

Een Bijbelpassage die mij in mijn werkleven als vrachtwagenchauffeur is bijgebleven is Kolossenzen 3:22-24 “Slaven, gehoorzaam uw aardse meesters in alles, niet als een ooggetuige van hun gunst, maar met een oprecht hart in de vreze des Heren. Wat u ook doet, doe het vanuit uw hart, want u dient de Heer en niet de mensen. U weet dat het van de Heer is dat u de erfenis als beloning zult ontvangen. Het is de Heer Christus die u dient.” Dit betekent gewoon je werk doen, op tijd komen, aardig zijn, schoon zijn, voor de vrachtwagen zorgen en altijd een stapje extra doen. Houd in gedachten dat de mensen om je heen weten dat je een christen bent en dat je een vertegenwoordiger bent van Jezus hier op aarde. Je bent niet zoals ieder ander, je bent een christen. Je vloekt niet, vertelt geen lelijke verhalen en roddelt niet.

Tegenwoordig rijd ik vooral gespecialiseerd vervoer, breed, hoog en lang. Meestal rijd ik in de Scandinavische landen, maar de rest van Europa wordt ook bezocht. Op dit moment zit ik thuis in te pakken voor een reis naar Slowakije. Zowel voor als tijdens mijn reizen ben ik vaak in gebed en gesprek met de Heer. Vaak voel ik een grote behoefte aan de hulp van de Heer om alle uitdagingen in mijn werk aan te kunnen. En tijdens het reizen heb ik vaak leiding en gebedsverhoring gevoeld.

Jezus heeft me ook toegestaan om hulpmissies te rijden naar christelijke broeders en zusters en hun kerken in verschillende landen in het Oosten, waaronder Oekraïne, wat nu het geval is. Deze reizen hebben zoveel teruggegeven aan mijn eigen geloofsleven. We kunnen veel leren van gelovige broeders en zusters die een veel kwetsbaarder leven leiden dan wij in onze eigen veilige landen. Ik raad echt aan dat als je de kans krijgt, je die moet nemen. God doet voortdurend grote dingen in onze wereld.

Gods vrede en zegen zij met u.
Met vriendelijke groeten,
Marcus Lennartsson