Verslagje van eerste Kerstdag:
We verzamelden ons bij “de Verbinding”, Baptistengemeente alhier, waar de lectuur en tasjes met inhoud verdeeld werden. De beide Johans gingen samen in één auto, en Simon en ik. Simon is onze één-na-jongste zoon. Alle 50 tasjes waren net voor het donker uitgedeeld. Het was fijn om het met zijn vieren te doen. De meeste chauffeurs waren enthousiast. Sommigen snapten niet helemaal waarom ze wat kregen. Dat komt waarschijnlijk doordat in Rusland en de Oekraïne pas in januari kerst wordt gevierd. Een enkeling wilde niks hebben.
Het waren vooral Russen en Oekraïense chauffeurs. Verder nog wel bijzondere nationaliteiten: Bosnisch, Georgisch, Oezbeeks, Moldavisch. En nog meer. We begonnen met gebed, en konden aan het eind bij Eddie thuis afsluiten. Hij ging niet mee, maar was een grote steun in het geheel. En gelukkig konden de tasjes met lekkers en zo al die dagen in zijn busje staan. Onze halve huiskamer had er anders vol mee gestaan of we hadden alles telkens moeten heen en weer slepen naar onze zolder.

Uiteindelijk kregen wij ook zo ongeveer een kerstpakket bij elkaar. Wit Russische paddenstoelen-specialiteit, Oekraïense jam, Poolse soep in pot, Poolse aanmaakpasta, een appel, één waxinelichtje kregen we terug, omdat die Pool anders ontslagen zou worden, als zijn baas hem zou betrappen met een waxinelichtje, omdat hij met een tankwagen reed, wat toffees( die zitten al in onze buik), evenals een soort kokosbonbon.