Goedendag broer, zus, mede-arbeider en collega,

In deze rubriek Binnenkomende berichten in “de Boordcomputer” mogen we elkaar begroeten met het welkom en bemoediging; De Heer is waarlijk opgestaan!

In deze ‘Wegwijzer’ tegen het einde van 2023 kijk ik kort met jullie terug naar een jaar waarin veel is gebeurd. Los van alle wereldgebeurtenissen is er in de Stichting ook wat veranderd; Jaco van ‘t Kruis en Frans Borsje hebben we op de Chauffeursdag bedankt voor hun jarenlange inzet en we zijn in gesprek met meerdere kandidaten om ons bestuur aan te vullen. Ken jij nog iemand of wil je zelf meehelpen in het bestuur dan kan je nog aanmelden, stuur je mail naar info@truckplus.org of bel 0642423852 voorwaarde dat hij/zij iets met chauffeurs heeft, actief meewerkt, handig is met tekstverwerking en thuis is in de ‘digitale wereld’.

De jaarlijkse overdenkingen op de chauffeursdagen die Frans voor zijn rekening nam zal voortaan overgenomen worden door ds Imko Postma, hij was afgelopen Chauffeursdag ook kort aanwezig om de sfeer/zetting bij te wonen en hij was zeer positief verrast en wilde graag zijn medewerking verlenen en niet geheel onbelangrijk; Imko is naast predikant in Genemuiden ook vrachtwagenchauffeur.

Daarnaast is Martien Stam 80 jaar geworden.

Mochten er nog ideeën zijn omtrent invullingen van toekomstige chauffeursdagen of iets anders schroom dan niet maar stuur een mail of bel ons! “We doen het samen

Ook wil ik jullie aanmoedigen om God te vrezen, zodat een lied in ons aanbiddings-leven aanwezig zal zijn, vanwaaruit de Kracht van Zijn Geest uit ons binnenste zal vloeien! Dat is niet dwangmatig God dienen, verplicht voelen om naar de kerk te gaan, uit een verplicht gevoel goede werken doen of standaard tijd voor Hem te maken, deze dingen zijn wel nuttig maar het gaat dieper! In het verhaal van David laat God zien dat het de ‘vreze voor God’ is waardoor er diep van binnen een ‘passie’ en een ‘gedrevenheid’ ontstaat voor het Evangelie, hieruit komen de werken die vanuit liefde voor God gedaan worden en deze werken dragen altijd zegen. Lees 1 Samuel 17 maar eens goed door.

 

Om te beginnen was David niet in tel bij zijn vader en broers want zoals je weet moest Samuel 1 van de zonen van Isai zalven tot koning en David werd er niet eens bij gevraagd. Maar David had in zijn jonge leven al een relatie met God opgebouwd. Later wordt David door zijn vader naar het slagveld gestuurd om onder andere 10 broden te brengen en navraag te doen hoe het met zijn 3 broers ging. Je weet dat op dat moment de reus Goliath het leger van Saul uitdaagde en de God van Israël belachelijk maakte maar niemand durfde er iets aan te doen. David hoort dit en vanuit zijn binnenste begint hij te koken en vraagt zich af waarom niemand die spotter het zwijgen oplegt en dan gaat hijzelf! Niet omdat David getraind was om te vechten, niet omdat David verborgen zat in een wapenrusting, niet omdat David zo groot was maar omdat David liefde en vrees voor God had en Goliath dreef de spot met zijn God. En David gaat in de kracht van God en overwint de reus.

 

Wat wil ik ermee zeggen?
Als wij vrees voor God hebben (opgebouwd) is het gevolg dat we vanuit onszelf gaan ‘werken’ voor God, stromen van zegen zullen dan uit je binnenste vloeien! Wat een zegen ben je dan voor je omgeving en in Zijn Koninkrijk.

Dan wens ik jou Gods zegen toe, veel gezondheid en tot de volgende keer.

Met vriendelijke groet,

Daniël Kroezen