Wees nooit bang om het Evangelie te verspreiden.

De jongen trok zijn kleren aan voor de kou en zei toen tegen zijn vader: “Oké pa, ik ben er klaar voor!” Zijn vader, de voorganger, zei: “Klaar voor wat?” “Papa, het is zaterdag en tijd om naar buiten te gaan en onze traktaten uit te delen.” Papa antwoordde: “Zoon, het is erg koud buiten en het motregent.” Het kind keek verrast naar zijn vader en zei: “Maar papa, zelfs op regenachtige dagen moeten de chauffeurs van God weten!” Papa antwoordde: “Zoon, ik ga echt niet naar buiten met dit weer.” Vol wanhoop zei het kind: “papa, mag ik dan alleen gaan? Alsjeblieft!” Zijn vader wachtte even en zei toen: “Zoon, je mag gaan. Hier zijn de traktaten, wees wel voorzichtig.” “Bedankt papa!” En hiermee ging de zoon de regen in. De 15-jarige jongen wandelde over het industrieterrein van het dorp en deelde de traktaten uit aan de chauffeurs die hij zag.

Na 2 uur wandelen in de regen en de kou en met zijn laatste traktaat in zijn hand, stopte hij op een hoek om te kijken of hij iemand zag om de traktaat aan te geven, maar de straten waren totaal verlaten. Hij draaide zich om en zette een flinke looppas in van het industrieterrein naar huis, totdat hij een doodlopend weggetje passeerde……. Stond daar in het donker nog een truck geparkeerd? Warempel, daar stond inderdaad nog een truck geparkeerd en de jongen had nog 1 traktaat, zijn laatste traktaat! Snel liep de jongen naar de cabine, klopte meerdere keren op de deur en wachtte, maar niemand deed open.

De jongen wilde weggaan maar iets hield hem tegen en hij draaide zich terug naar de deur en begon nogmaals te kloppen en met zijn knokkels sterk op het raam te slaan. Er gebeurde niets! Uiteindelijk draaide de jongen zich om en liep weg, een aantal meters weg van de cabine…….. Totdat de jongen voetstappen achter zich hoorde, er stond een man bij de achterzijde van de trailer. De jongen draaide zich om en liep terug naar de truck……. de man naast de trailer had een hele trieste blik in zijn ogen en vroeg zachtjes: “Wat kan ik voor je doen, knul?

Met stralende ogen en een stralende glimlach zei de jongen: “Meneer, het spijt me als ik u stoor, maar ik wil u gewoon zeggen dat God echt van u houdt en dat ik u mijn laatste traktaat kwam geven, waarin het gaat over God en Zijn grote liefde.”

De jongen gaf hem vervolgens zijn laatste traktaat, groette de man, draaide zich om en liep de straat uit terug naar huis naast de kerk. De volgende dag stond de voorganger op het podium en voordat de dienst begon vroeg hij: “Heeft iemand een getuigenis of iets dat jullie willen delen?” Zachtjes stond in de achterste rij van de kerk een man op. Toen hij begon te praten, ontstond er een stralende en glorieuze blik uit zijn ogen; “Niemand in deze kerk kent me. Ik ben hier nog nooit geweest, zelfs afgelopen week was ik niet christelijk.”

Mijn vrouw stierf een tijdje geleden en liet me helemaal alleen op deze wereld. Gisteren was een bijzonder koude en regenachtige dag, en het zat ook in mijn hart; dat ik op die zaterdag aan het einde van de weg kwam, aangezien ik geen hoop meer had en niet meer wilde leven.

Toen nam ik een touw en ging naar de trailer. Ik bond een strop en het touw aan de dakplaten vast; daarna klom ik op een houten kist en legde het touw om mijn nek. Ik stond toen op de kist, zo alleen en met een gebroken hart, dat ik mezelf van de kist wilde gooien, toen ik ineens het harde geluid hoorde dat er op de cabinedeur werd geklopt. Ik dacht: “ik wacht even en wie het ook is, hij of zij gaat vanzelf weer weg.” Ik wachtte en wachtte, maar men klopte steeds luider. Het werd zo hard dat ik het niet meer kon negeren. Dus vroeg ik me af, wie zou het kunnen zijn? Niemand komt ooit dicht bij mijn cabinedeur of komt me bezoeken!

 

Ik liet het touw om mijn nek los en klauterde uit de trailer en keek om de trailer naar de cabine en een jongen kwam naar mij toe, ik kon niet geloven wat mijn ogen toen zagen, voor mijn ogen stond het meest stralende en engelachtige jongen dat ik ooit heb gezien. Met zijn glimlach, ohhh, ik kan het nooit beschrijven! De woorden die uit zijn mond kwamen maakten mijn hart, zo lang geleden dood, weer tot leven, toen hij met de STEM VAN CHERUB zei: “Meneer, ik wil u gewoon zeggen dat God echt van u houdt!” Toen de engel tussen de kou en de regen verdween, klom ik in mijn cabine, deed de deur dicht en las elk woord van de traktaat. Daarna naar trailer om de kist en touw weg te halen. Ik had ze niet meer nodig, zoals je ziet. Nu ben ik een blije zoon van de Hemelse Koning.

Aangezien de richting van de jongen, toen hij wegging, naar deze kerk was, kwam ik persoonlijk dankjewel zeggen aan die jonge engel van God die net op tijd kwam en eigenlijk mijn leven te redden van een eeuwigheid in de hel, te vervangen door een eeuwigheid in Gods aanwezigheid.”

Iedereen huilde in de kerk. De voorganger kwam van het podium af naar het eerste bankje aan de voorkant, waar de jonge engel zat; hij nam zijn zoon in zijn armen en huilde.

Onthoud dat Gods boodschap een groot verschil kan maken in iemands leven, wees nooit bang om het te verspreiden.